Pita met falafel
Ingrediënten
| Pita’s | 4 stuks |
| Falafel | 12 stuks (≈ 200 g) |
| Hummus | 6 eetlepels |
| Courgette of paprika | 1 middelgrote |
| Feta | 80 g |
➕ Optioneel lekker: peterselie, munt, citroensap, chilivlokken, knoflooksaus.
Bereiding
-
Snijd de courgette of paprika in repen of halve plakjes.
-
Verhit een scheutje olie in een pan en rooster de courgette of paprika tot zacht en licht gebruind (± 6–8 min).
-
Bak of verwarm de falafel volgens de verpakking.
-
Warm de pita’s kort op in een broodrooster, pan of oven.
-
Snijd de pita’s open en beleg met:
➤ hummus
➤ roosterde courgette/paprika
➤ falafelballetjes
➤ verkruimelde feta -
Serveer direct.
🍴 Tip: knijp er wat citroensap over en voeg eventueel peterselie of munt toe voor een frisse smaak.
Voedingswaarde
| Energie | ± 720 kcal |
| Koolhydraten | ± 75 g |
| Eiwitten | ± 24 g |
| Vetten | ± 34 g |
| Vezels | ± 11 g |