Lasagnasoep

30/35 minuten 2 personen

Ingrediënten

Mager rundergehakt 250 g
Ui 1 middelgrote
Knoflook 3 teentjes
Courgette 1 middelgrote
Lasagnabladen 120 g (in stukken gebroken)
Tomatenpuree 2–3 eetlepels
Marinara / tomatensaus 500 ml
Runderbouillon 300 ml
Kookzuivel (of kookroom) 100 ml
Mozzarella 80–100 g
Italiaanse kruiden 1 eetlepel
Rode chilivlokken ½ theelepel
Zout & peper naar smaak
Olijfolie 1 eetlepel (voor bakken)

Bereiding

Snijd alle groenten: ui, knoflook en courgette.

Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de ui 2 minuten.

Voeg de knoflook toe en bak kort mee.

Doe het mager rundergehakt in de pan en bak tot het rul en gaar is.

Voeg Italiaanse kruiden, zout, peper en chilivlokken toe.

Voeg tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee om te ontzuren.

Voeg de gesneden courgette toe en bak tot deze zacht begint te worden.

Schenk de marinara/tomatensaus en de runderbouillon erbij.

Voeg de gebroken lasagnabladen toe en laat 10–14 minuten zachtjes koken, tot de pasta gaar is.

Giet de kookzuivel erbij en verwarm nog 1 minuut (niet laten koken).

Serveer in diepe kommen met geraspte of stukjes mozzarella eroverheen.

🍴 Tip: extra lekker met verse basilicum.

Voedingswaarde

Energie ± 720 kcal
Koolhydraten ± 58 g
Eiwitten ± 55 g
Vetten ± 29 g
Vezels ± 8 g

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *