Gevulde aubergine uit de oven
Ingrediënten
| Aubergines | 2 middelgrote |
| Rundergehakt of lamsgehakt | 250 g |
| Ui | 1 middelgrote |
| Knoflook | 2 teentjes |
| Tomatenpassata | 250 gram |
| Geraspte kaas (mozarella of cheddar) | 60 g |
| Olijfolie | 2 eetlepels |
| Griekse yoghurt | 4 eetlepels |
| Kruidenmix (bijv. oregano, paprikapoeder, komijn) | 1–2 theelepels |
| Zout & peper | naar smaak |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Snijd de aubergines doormidden in de lengte en maak aan de binnenkant een ruitpatroon met het mes (let op dat je de schil niet doorsnijdt).
-
Leg de aubergines op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, zout en peper.
-
Bak de aubergines 25 minuten in de oven totdat ze zacht zijn.
-
Ondertussen: fruit de ui en knoflook in een pan met een beetje olie.
-
Voeg het gehakt toe en rul het gaar.
-
Voeg de tomatenpassata en kruiden toe en bak 2–3 minuten mee.
-
Haal de aubergines uit de oven en schep voorzichtig wat vruchtvlees eruit (als nodig) en vul de aubergines met het tomaten-gehaktmengsel.
-
Bestrooi met geraspte kaas.
-
Zet de gevulde aubergines nog 8–10 minuten terug in de oven tot de kaas smelt en licht kleurt.
-
Serveer met 2 eetlepels Griekse yoghurt per persoon en eventueel verse kruiden.
Voedingswaarde
| Energie | ± 680 kcal |
| Koolhydraten | ± 24 g |
| Eiwitten | ± 45 g |
| Vetten | ± 44 g |
| Vezels | ± 10 g |