Mediteraanse pangasiusfilet uit de oven met groentes en aardappel
Ingrediënten
| Pangasiusfilet | 300–350 g (2 filets) |
| Aardappelen (vastkokend) | 400 g |
| Aubergine | 1 kleine |
| Rode ui | 1 middelgrote |
| Gepelde tomaten (blik) | 200 g |
| Zwarte olijven | 50 g |
| Olijfolie | 2 eetlepels |
| Rozemarijn | 1 theelepel |
| Chilivlokken | ½ – 1 theelepel |
| Zout & peper | naar smaak |
| Griekse yoghurt of crème fraîche | 4 eetlepels |
| Tomatentapenade | 2 eetlepels |
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Snijd de aardappelen in kleine blokjes of partjes.
-
Snijd de aubergine en rode ui in stukken.
-
Verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat:
aardappel, aubergine, rode ui, gepelde tomaten, zwarte olijven. -
Besprenkel met olijfolie, rozemarijn, chilivlokken, zout en peper en meng goed door elkaar.
-
Plaats de bakplaat 20 minuten in de oven.
-
Haal de bakplaat eruit en leg de pangasiusfilets erop (bovenop de groenten).
-
Bak het geheel nog 12–15 minuten tot de vis gaar en zacht is.
-
Serveer op borden met:
➤ 2 eetlepels Griekse yoghurt of crème fraîche per persoon
➤ 1 eetlepel tomatentapenade bovenop de vis.
Optioneel: maak af met verse peterselie of citroenrasp.
Voedingswaarde
| Energie | ± 690 kcal |
| Koolhydraten | ± 55 g |
| Eiwitten | ± 38 g |
| Vetten | ± 34 g |
| Vezels | ± 9 g |