Eenpansgerecht met gnocchi en zalm in rode pesto
Ingrediënten
- Verse gnocchi 250 g
- Diepgevroren zalm 200 g (2 kleinere filets)
- Cherrytomaatjes 200 g
- Rode pesto 3 eetlepels (± 60 g)
- Kookroom light of zuivel light 120 ml
- Olijfolie 1 theelepel
- Italiaanse kruiden 1 theelepel
- Peper naar smaak
- Zout snufje
- Groente naar keuze (bijv. rucola) 3 flinke handen (extra volume, weinig kcal)
Optioneel: geraspte kaas weglaten of 1 eetlepel p.p.
Bereiding
- Zalm voorbereiden
Snijd de zalm in blokjes van ± 2–3 cm en bestrooi met een snufje zout en peper.
Zalm kort bakken
Verhit 1 theelepel olijfolie in een grote pan.
Bak de zalm 2–3 minuten tot de buitenkant dichtschroeit. Haal uit de pan en zet apart.
2. Gnocchi & tomaatjes
Doe de gnocchi in dezelfde pan en bak 2 minuten.
Voeg de cherrytomaatjes toe en bak nog 2 minuten mee.
3. Saus maken
Voeg de rode pesto en kookroom light toe en meng alles goed.
Breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper.
Zalm terug in de pan
Voeg de zalm terug toe en laat 5–7 minuten zachtjes sudderen tot de gnocchi gaar is en de saus indikt.
Wordt de saus te dik? Voeg een scheutje water toe i.p.v. extra room.
4. Serveren
Roer de rucola vlak voor serveren door het gerecht zodat het net iets slinkt.
⸻
Voedingswaarde
per persoon
Energie ± 675 kcal
Koolhydraten ± 61 g
Eiwitten ± 35 g
Vet ± 31 g
Verzadigd vet ± 8 g
Vezels ± 6 g