Eenpansorzo met romige kip

30/35 minuten 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 tot 2 knoflookteentjes
  • 100 gram orzo
  • 200 gram groente groente naar keuze ( spinazie, broccoli, aubergine, courgette)
  • 60 gram zongedroogde tomaat
  • 100 ml kookzuivel of kookroom
  • 200 ml water
  • 1 kipbouillonblokje
  • optioneel: kaas

Bereiding

  1.  Voorbereiden

Snijd de ui en knoflook fijn.

Snijd de kip in blokjes of reepjes.

Snijd de aubergine en courgette in kleine blokjes.

Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes.

2.  Aromabase bakken Verhit een scheutje olie in een diepe pan. Fruit de ui en knoflook 2–3 minuten op middelhoog vuur, totdat de ui glazig wordt.

3.  Kip bakken met kruiden Voeg de kip toe aan de pan, samen met de kruiden (bijv. paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout). Bak dit mee tot de kip goudbruin en gaar is.

4.  Groente toevoegen Doe de aubergine, courgette en zongedroogde tomaat in de pan. Bak alles 2 minuten mee zodat de smaken vrijkomen.

5.  Orzo garen Voeg de orzo toe en meng goed door. Giet de kipbouillon erbij tot de orzo net onder staat. Laat 20–25 minuten zachtjes sudderen met een deksel half op de pan.  Is de orzo nog te hard? Voeg wat extra bouillon toe en laat nog even verder garen.  Is het te droog? Voeg een klein scheutje water of bouillon toe.

6.  Romig maken Voeg de kookzuivel toe en laat nog 2 minuten zacht meesudderen zodat het gerecht mooi romig wordt.

7.  Serveren Serveer de orzo direct. Optioneel: maak het af met geraspte kaas, peper en verse basilicum.

Voedingswaarde

📌 Voedingswaarde – per persoon (1 portie)

Gemiddelde waarde Per persoon
Energie ≈ 593 kcal
Eiwit ≈ 52 g
Koolhydraten ≈ 56 g
– waarvan suikers ≈ 9 g
Totaal vet ≈ 17 g
– waarvan verzadigd vet ≈ 4,5 g
– enkelvoudig onverzadigd vet ≈ 7,0 g
– meervoudig onverzadigd vet ≈ 5,5 g
Vezels ≈ 6 g
Zout ≈ 2,1 g
– waarvan natrium ≈ 0,84 g

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *