Gevulde aubergine uit de oven

Ingrediënten

Aubergines 2 middelgrote
Rundergehakt of lamsgehakt 250 g
Ui 1 middelgrote
Knoflook 2 teentjes
Tomatenpassata 250 gram
Geraspte kaas (mozarella of cheddar) 60 g
Olijfolie 2 eetlepels
Griekse yoghurt 4 eetlepels
Kruidenmix (bijv. oregano, paprikapoeder, komijn) 1–2 theelepels
Zout & peper naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snijd de aubergines doormidden in de lengte en maak aan de binnenkant een ruitpatroon met het mes (let op dat je de schil niet doorsnijdt).

  3. Leg de aubergines op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, zout en peper.

  4. Bak de aubergines 25 minuten in de oven totdat ze zacht zijn.

  5. Ondertussen: fruit de ui en knoflook in een pan met een beetje olie.

  6. Voeg het gehakt toe en rul het gaar.

  7. Voeg de tomatenpassata en kruiden toe en bak 2–3 minuten mee.

  8. Haal de aubergines uit de oven en schep voorzichtig wat vruchtvlees eruit (als nodig) en vul de aubergines met het tomaten-gehaktmengsel.

  9. Bestrooi met geraspte kaas.

  10. Zet de gevulde aubergines nog 8–10 minuten terug in de oven tot de kaas smelt en licht kleurt.

  11. Serveer met 2 eetlepels Griekse yoghurt per persoon en eventueel verse kruiden.

Voedingswaarde

Energie ± 680 kcal
Koolhydraten ± 24 g
Eiwitten ± 45 g
Vetten ± 44 g
Vezels ± 10 g

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *