Mediteraanse pangasiusfilet uit de oven met groentes en aardappel

30/35 minuten 2 personen

Ingrediënten

Pangasiusfilet 300–350 g (2 filets)
Aardappelen (vastkokend) 400 g
Aubergine 1 kleine
Rode ui 1 middelgrote
Gepelde tomaten (blik) 200 g
Zwarte olijven 50 g
Olijfolie 2 eetlepels
Rozemarijn 1 theelepel
Chilivlokken ½ – 1 theelepel
Zout & peper naar smaak
Griekse yoghurt of crème fraîche 4 eetlepels
Tomatentapenade 2 eetlepels

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snijd de aardappelen in kleine blokjes of partjes.

  3. Snijd de aubergine en rode ui in stukken.

  4. Verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat:
    aardappel, aubergine, rode ui, gepelde tomaten, zwarte olijven.

  5. Besprenkel met olijfolie, rozemarijn, chilivlokken, zout en peper en meng goed door elkaar.

  6. Plaats de bakplaat 20 minuten in de oven.

  7. Haal de bakplaat eruit en leg de pangasiusfilets erop (bovenop de groenten).

  8. Bak het geheel nog 12–15 minuten tot de vis gaar en zacht is.

  9. Serveer op borden met:
    2 eetlepels Griekse yoghurt of crème fraîche per persoon
    1 eetlepel tomatentapenade bovenop de vis.

Optioneel: maak af met verse peterselie of citroenrasp.

Voedingswaarde

Energie ± 690 kcal
Koolhydraten ± 55 g
Eiwitten ± 38 g
Vetten ± 34 g
Vezels ± 9 g

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *