Pita met falafel

15 minuten 2 personen

Ingrediënten

Pita’s 4 stuks
Falafel 12 stuks (≈ 200 g)
Hummus 6 eetlepels
Courgette of paprika 1 middelgrote
Feta 80 g

➕ Optioneel lekker: peterselie, munt, citroensap, chilivlokken, knoflooksaus.

Bereiding

  1. Snijd de courgette of paprika in repen of halve plakjes.

  2. Verhit een scheutje olie in een pan en rooster de courgette of paprika tot zacht en licht gebruind (± 6–8 min).

  3. Bak of verwarm de falafel volgens de verpakking.

  4. Warm de pita’s kort op in een broodrooster, pan of oven.

  5. Snijd de pita’s open en beleg met:
    hummus
    roosterde courgette/paprika
    falafelballetjes
    verkruimelde feta

  6. Serveer direct.

🍴 Tip: knijp er wat citroensap over en voeg eventueel peterselie of munt toe voor een frisse smaak.

Voedingswaarde

Energie ± 720 kcal
Koolhydraten ± 75 g
Eiwitten ± 24 g
Vetten ± 34 g
Vezels ± 11 g

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *