Teriyaki zalm met rijst en broccoli

20 minuten 2 personen

Ingrediënten

Ingrediënt Hoeveelheid
Zalm (diepvries of vers) 300 g (2 moten)
Broccoli 1 middelgrote (± 350 g)
Rijst 180 g ongekookt
Teriyakisaus 4–6 eetlepels
Olijfolie 1 eetlepel (of boter voor bakken)

➕ Optioneel maar lekker: sesamzaadjes, lente-ui, chilivlokken, limoensap.

Bereiding

Kook de rijst volgens de verpakking.

Snijd de broccoli in roosjes en kook of stoom deze 6–8 min tot beetgaar.

Verhit olie of boter in een pan en bak de zalm op middelhoog vuur:
➤ 3–4 min aan elke kant (als diepvries: iets langer)

Voeg de teriyakisaus toe aan de pan en laat 1–2 minuten meekoken zodat de saus indikt en glanst.

Serveer door de rijst op borden te verdelen met:
➤ broccoli
➤ zalm met teriyakisaus eroverheen

🍽️ Tip: maak het extra lekker met lente-ui en sesamzaadjes.

Voedingswaarde

Energie ± 690 kcal
Koolhydraten ± 72 g
Eiwitten ± 38 g
Vetten ± 27 g
Vezels ± 6 g

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *